Vissza Vissza
Spacer Spacer Spacer
Spacer
ISTEN HOZTA
KILYÉN ILKA HONLAPJÁN!
Spacer
Spacer Spacer
Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer
Spacer

Tűz

~kiáltó szó a megmaradásért~

 

 

Ez tűz a lélek tüze, amely forradalmak, bukások, de látványos talpraállások közepette hírdeti a magyar nép élni akarását.

"A jelent csak a múltból lehet érteni:a jövőt csak a múlt alapján felépíteni"
- mondja Babits Mihály.

 

Borító

József Attilával vallom:

"Magyarnak lenni nem jog, nem kötelesség, hanem megmásíthatatlan tény, amin Isten sem segít, ha baj -
amit a pokol sem éget föl, ha dicsőség.
A nemzetiség nem puszta osztályozás, de örömkeltő és bajhozó valóság - nemcsak nemzetünk magyar, hanem egyenként is magyarok vagyunk...

Az emberiségnek éppen magyar mivoltunkkal tartozunk."

 

 

Sajtóvisszhang

 

"Az est fénypontját Kilyén Ilka marosvásárhelyi színművésznő előadása jelentette, amelyet a közönség többszöri fennálló tapssal jutalmazott. Valamikor éppen a Magyar Élet hasábjain írtam, hogy "irigyelhetjük vén Európától Kilyén Ilka műsorát" (utalván az Ágról szakadt madár c. csángó témájú összeállítására), és arra gondoltam, hogy "... egyszer meghívhatnók Kanadába is a művésznőt!".
Nos, az említett madár-műsor még nem jutott el hozzánk, de Ilka tehetségében immár második alkalommal gyönyörködhettünk. Műsora idevarázsolta ha röpke ideig is a hajdan-volt- otthon hangulatát, elhozta a hargitai fenyők üzenetét, a kínkeserves sorsot, amellyel Erdélyt megáldotta a Fennvaló. A művésznő kristálytiszta hangja, dalokból, folklor- és irodalmi kincstárunk remekeiből összeállított válogatása sokáig emlékezetes marad azok számára, akik jelen voltak a Magyar Házban."

Dancs Rózsa - A kor intő szavát követem..., Magyar Krónika-Kultúra, Montreal
BővebbenSpacer
Spacer Spacer Spacer
Spacer Vissza Vissza