Vissza Vissza
Spacer Spacer Spacer
Spacer
ISTEN HOZTA
KILYÉN ILKA HONLAPJÁN!
Spacer
Spacer Spacer
Spacer Spacer Spacer Spacer Spacer
Spacer

Karácsonyi rege

~karácsonyok a Kárpát-medencében~

 

Népi karácsonyi dalokból és a magyar irodalom gyöngyszemeiből összeállított karácsonyi zenés kaleidoszkóp gyermekkori emlékeket, mesebeli, regés, szép teleket, varázsos ünnepeket idéz fel. A műsor különböző helyszínekre kalauzol el. Van az alföldi pusztán, a székely havason, lágerben, ostromgyűrűben vagy meghitt családi hangulatban eltöltött karácsony.

 

Borító Karácsonyi dalok

 

Az előadás visszhangja

 

Karácsonyi rege "Az idei karácsonyi műsorok gyöngyszeme Kilyén Ilka, marosvásárhelyi színművésznő előadóestje volt. Egész vajdaságban tartott adventi műsorokat."

C.Z. - Kanizsai Újság, Magyarkanizsa


"Éreztem, éreztük, amint a művésznő nagyszerű "KARÁCSONYI rege" című műsora a köznapok világából kiemel és magasabb, megtisztult erkölcsi- lelki világba emel."

Kofity Magdolna, Hunyad megyei EMKE alelnök levele


"A külsőségekre figyelő világunkban egy röpke órára meghallhattuk saját lelkünk hangját. Felújított templomainkban, imaházainkban Déván, Vajdahunyadon, Petrozsényban, Lupényban, Vulkánban maroknyi gyülekezet hallgatta Kilyén Ilkát. Köszönjük, hogy vállalta a dél-erdélyi turnét."

Gáspár-Barra Réka, Nyugati jelen, Arad


"Az igazi áldás azonban máshonnan jött. Az igazi művészet áldásában részesült a gyülekezet. Az évfordulón Kilyén Ilka művésznő a templomban bemutatta az istentisztelet befejezéseként Karácsonyi rege című műsorát.
Az összeállítás jó ízléssel, hozzáértéssel és gazdag érzelmi hozzáállással hozza az adavent, a karácsony-várás, a Jézuska születésének hangulatát. Krúdy, Babits, Sinka István, Kacsó Sándor, Márai Sándor, Szemlér Ferenc, Nagy László, Dsida Jenő, Ady Endre, Nyírő József, Egyed Emese verseiből és prózai szövegeiből válogatta össze a műsorát, és olyan beleéléssel, sugárzó szeretettel, a rá oly jellemző tiszta dikcióval tette hitelessé a születés csodáját, hogy magával ragadta közönségét. Szinte megjelenítette a történéseket kifejező szövegmondásával, közvetlenségével.
A csúcs Márai Mennyből az angyal című verse volt, amikor is a gyülekezet vele énekelte a dalt. Az egymásba gondolatilag szépen simuló szövegeket a témába illő, csángó és mezőségi népdalokkal kapcsolta össze.
A zenei kíséretet szerényen és alázattal, de nagy szakértelemmel Ion Riţiu színművész, azaz a férje biztosította. Finoman, halkan szólt a zene, kiemelve a szöveg szépségeit, az előadóművész kvalitásait, aki maga is átlényegült, megfiatalodott, s még szebb lett, akár egy gyermekáldást váró anya. Elhittük neki, hogy eljön a Jézuska.
Advent első vasárnapja volt."

Kuti Márta, Népújság, Marosvásárhely

 

Spacer
Spacer Spacer Spacer
Spacer Vissza Vissza